استپ موتور
آشنایی پله به پله با مفاهیم، قیمت و خرید انواع موتور پله ای (استپ موتور)
هر استپ موتور دارای دو قسمت اصلی به نام روتور و استاتور است. به سیمپیچ های موجود در استاتور فاز می گویند، بنابراین استپ موتور دو فاز، دارای دو گروه سیمپیچ است که در قسمت داخلی به هم متصل شدهاند که به آن استپ موتور 4 سیمه نیز می گویند. با افزایش فاز (تعداد سیم پیچ ها) سرعت، دقت و قیمت استپر موتور افزایش پیدا می کند. جزء دیگر در ساختار استپ موتور، روتور نام دارد که با توجه به گشتاور استپ موتور، تعداد طبقات آن مشخص میشود. هرچه تعداد طبقات بیشتر باشند، گشتاور نیز بیشتر خواهد بود.
کاربرد استپ موتور صنعتی
کاربرد استپ موتور در گذشته در دستگاه های پخش دی وی دی، فلاپی درایور بوده ولی امروزه در صنایع خودروسازی، دوربین های مدار بسته، چاپگرهای سه بعدی، ربات ها، هارد دیسک، ماشین های دوزندگی، دستگاه کپی، فکس و نیز برش لیزری به کار می رود. استپ موتور این امکان را به ربات ها داده است که بدون اینکه کنترل شوند یک حرکت خاص را چندین بار با دقت بالا تکرار کند. می توان در پروژه هایی که نیاز به کنترل موقعیت دارید یعنی می خواهید موتور در زاویه ی خاصی حرکت و توقف کند از استپ موتور CNC استفاده کنید. زمان هایی که نیاز به کنترل موقعیت ارزان قیمت دارید و به طور کلی در کنترل موقعیت و کنترل سرعت های پایین تا 500 دور بر دقیقه به خوبی عمل می کند. از سوی دیگر این موتور براشلس است پس به تعمیر ونگهداری ساده تری نسبت به سایر موتورها نیاز دارد.
فلنج و گشتاور
هرچه شماره (ابعاد) فلنج انواع استپ موتور افزایش پیدا میکند، گشتاور آن نیز افزایش پیدا میکند، به عبارت دیگر گشتاوری که می تواند تولید کند، رابطه مستقیم با فلنج دارد. 3 فلنج پرکاربرد فلنج 42 میلیمتر، 57 میلیمتر و 86 میلیمتر هستند.
- فلنج ۴۲ میلیمتر (استپر موتور Nema 17) معمولا قطر شفت ۵ میلیمتر دارد و گشتاوری تا 8 کیلوگرم سانتیمتر می توانند داشته باشند.
- فلنج های ۵۷ میلیمتر (استپ موتور Nema 23) معمولا قطر شفت ۶.۳ یا ۸ میلیمتر دارند و گشتاوری تا 30 کیلوگرم سانتیمتر می توانند داشته باشند.
- فلنج های ۸۶ میلیمتر (استپ موتور Nema 34) معمولا قطر شفت ۱۲.۵ یا ۱۴ یا ۱۵.۷ دارند و گشتاوری تا 120 کیلوگرم سانتیمتر می توانند داشته باشند.
- استپ موتورهای سایزهای کمتر از ۴۲ میلیمتر و بیشتر از ۸۶ میلیمتر هم وجود دارند که خیلی پرکاربرد نیستند.
- در اغلب موتورها گشتاور نامی آنها ذکر می شود و ملاک انتخاب است. در سروو موتورها حتی در حال کار شما به طور موقت مجاز به اعمال گشتاور تا دو برابر هستید.
آنچه به عنوان گشتاور استپ موتورها ذکر می شود، Holding Torque است که گشتاور حداکثر است. برخلاف مابقی موتورها، در کمترین دور (صفر) بیشترین گشتاور را دارند و با بالا رفتن دور این گشتاور افت می کند.
گشتاور استپ موتور در به حرکت در آوردن بار 500kg بر ریل و واگن
فرض کنیم از ریل و واگن های CNC استفاده می کنید که ضریب اصطکاک در آنها خیلی کم (بین 0.05 تا 0.15) است:
در این صورت شما حداکثر ضریب اصطکاک 0.15 دارید، یعنی بدون اینکه بال اسکرویی در کار باشد شما باید 0.15*500 برابر با 75 کیلو به جلو نیرو اعمال کنید.
حالا با فرض اینکه گام بال اسکرو شما 5 باشد، از فرمول حدودی زیر استفاده می کنیم:
نیروی جلوبرنده (75 کیلو)*گام بال اسکرو(5م.م)* 0.02 که برابر می شود با گشتاوری معادل 7.5 کیلوگرم سانتیمتر
ظاهر قضیه نشان می دهد که شما برای چنین باری باید از موتوری با گشتاور 7.5 کیلوگرم سانتیمتر (معادل 0.75 نیوتن متر) استفاده کنید.
این عدد برای سرووموتور می تواند درست باشد ولی در مورد استپ موتور باید به دور حداکثری هم که می خواهید داشته باشید توجه کنید. با توجه به اینکه گشتاور استپر موتورها در دورهای بالا تا یک سوم هم کاهش پیدا می کند، برای چنین کاری گشتاوری حدود 22 کیلوگرم پیشنهاد می شود.
البته در نظر داشته باشید این محاسبات با فرض های زیر همراه بوده:
- به جز جابجایی بار 500 کیلو هیچ بار دیگری نداریم.
- زاویه کاملا افقی است.
- بال اسکرو و ریل و گاید با کیفیت است.
- مونتاژ ریل و گایدها به درستی انجام شده.
- کیفیت مناسبی دارد و واقعا گشتاور اعلامی را اعمال می کند.
- حداکثر دور استپر موتور CNC را 200 دور بر دقیقه در نظر گرفته ایم.
- ولتاژ کافی به درایور موتور داده شده.
- جریان موتور پله ای درست تنظیم شده.
با توجه به اینکه خیلی از موارد این چنینی ممکن است وجود داشته باشد ما در چنین موردی به مشتری خود، گشتاور 45 کیلو گرم سانتی متر پیشنهاد می کنیم.
توان
از اولین مواردی که مشتریان در زمان خرید استپر موتور CNC متوجه آن می شوند این است که آن ها بر اساس توان نام گذاری نمی شود.
از آن جا که حداکثر گشتاور خود را در حداقل دور خود اعمال می کند از گشتاور برای نامگذاری و دسته بندی آن ها استفاده می شود. با توجه به کوچک بودن مقیاس عددی گشتاور در استپ موتور، مقدارش بر اساس کیلوگرم بر سانتی متر تعیین می گردد.
سرعت
به طور کلی حداکثر سرعت یک موتور پله ای تقریباً 500 دور در دقیقه است. البته در بعضی منابع گفته شده است که حداکثر دور آن 1000 دور بر دقیقه می باشد اما دستیابی به سرعتهای دقیق، به موتور و کنترل کننده آن بستگی دارد.
از طرف دیگر هر چه دورافزایش یابد، گشتاور شدیدا کاهش میابد.
تفاوت استپ موتور با سروو موتور
استپر موتور CNC در مقایسه با سرو موتور از قطب های بیشتری برخوردار است. همچنین سروو موتور همراه با یک انکودر برای گرفتن بازخوردو ایجاد یک سیستم حلقه بسته استفاده می شود و استب موتورها به علت حرکت های پله ای خود بدون نیاز به وسیله اضافی برای بازخورد گرفتن قابل استفاده باشد. اما با این حال در بعضی از مدل های آن انکودر پشت موتور متصل می گردد و دقت به نسبت خوبی دارد.
تفاوت های کلی این دو موتور پر کاربرد در صنعت در جدول زیر آمده است:
حداکثر سرعت | تغذیه | قیمت | گشتاور | دقت | |
استپ موتور | 500 RPM | فقط DC | کم | بسیار زیاد | زیاد |
سروو موتور | 5000 RPM | هم DC و هم AC | بسیار زیاد | زیاد | بسیار زیاد |
به عنوان یک قاعده کلی (و نه کامل) می توان گفت، در مواردی که
- سرعت کار پایین است (کمتر از 200 الی 300 دور بر دقیقه)
- دقت کار از حساسیت بالایی برخوردار نیست (یا امکان Homing مکانیزم وجود دارد)
- سرعت حداکثری موتور کمتر از 200 الی 300 دور بر دقیقه است
- هزینه تمام شده اهمیت دارد
- می توان به مکانیزم انکودر نصب کرد و توسط PLC یا کنترلر آن را کنترل نمود
- حجم اشغال شده توسط موتور و درایور آن مهم است
- برق متناوب AC در دسترس نیست
استپر موتور انتخاب به صرفه تر و مناسب تری خواهد بود، و در غیر این صورت می بایست سرو موتور را به کار گرفت.
یکی از سوالاتی که به طور مکرر پرسیده می شود به این صورت است که "سروو موتور مشخصی بر روی دستگاه خود دارم و به دلایل مختلفی که یکی از مهمترین دلیل آن کاهش هزینه است، می خواهم سروو موتور را با یک استپر موتور جایگزین کنم، حال چه مدلی با چه مشخصات و برندی می تواند جایگزین سروو موتور شود؟"
بیایید این کار را با یک مثال انجام دهیم، یک سروو موتور 750 وات 3000 هزار دور داریم و به جای آن می خواهیم استپر موتوری را جایگزین کنیم.
در مرحله اول شما باید چند نکته بسیار مهم را بدانید:
نکته اول: گشتاوری که به سروو موتور عنوان می شود گشتاور نامی آن است و سروو موتور میتواند با جریان کشی بیشتر تا 1.5 یا 2 برابر آن گشتاور را به صورت لحظه ای هم تامیین کند ولی گشتاوری که به استب موتور عنوان می شود در حقیقت هلدینگ ترک آن است و ماکسیمم گشتاوری است که میتواند تامیین کند بدین منظور که ما باید گشتاور حداکثر سروو موتور را در نظر بگیریم.
نکته دوم: موتور پله ای با بالا رفتن دور، با افت گشتاور مواجه می شود و حداکثر تا 200 نهایتاً 300 دور بر دقیقه می تواند عملکرد مطلوب داشته باشد ولی سروو موتور محدودیتی ندارد و در رنج دور تا 3000 دور خودش می تواند با گشتاور نامی که دارد اعمال بار کند.
بنابراین اولاً گشتاوری که در اینجا نامی ذکر می شود نباید مستقیم با گشتاور ذکر شده برای استپر موتور CNC مقایسه شود، دوماً افت گشتاوری که استپر موتور بر اساس بالا رفتن دور دارد را هم باید لحاظ کنیم.
به عنوان مثال سروو موتور 750 وات 3000 هزار دور، 2.5 نیوتن متر گشتاور دارد. این 2.5 نیوتن متر تقریباً میتواند 1.5 برابر بیشتر شود هنگامی که به صورت لحظه ای موتور یک باری را اعمال کند و آن بار را رد کند یعنی گشتاور ماکزیمم آن میتواند تا 5 نیوتن متر باشد.
نکته سوم: استپ موتوری که می خواهید جایگزین کنید اگر قرار باشد تا دور حداکثر مطلوبش یعنی تا 200 دور برود، تقریبا نصف گشتاورش را از دست خواهد داد، بنابراین ما باید گشتاور را تقریباً بین 1.8 تا 2 برابر در نظر بگیریم
اگر خواستید به صورت راف سروو موتور را با موتور پله ای جایگزین کنید گشتاور نامی سروو موتور را ضرب در 3 کنید و بعد معادل آن را انتخاب کنید.
به عنوان مثال استپ موتور لیدشاین گشتاورهای 4.5، 6.5، 8.5 و 12 نیوتن متر را دارد و برای معادل کردن این سروو موتور 750 وات با استپر موتورهای لیدشاین، گشتاور های 8.5 یا 12 نیوتن متر پیشنهاد میشود.
استپر موتور CNC مناسب بال اسکرو
در این قسمت سعی داریم تا به شما توضیح دهیم که چگونه بال اسکرو مناسب استپ موتور خود را پیدا کنید، یا چگونه برای بال اسکرو موتور بخریم. برای آشنایی بیشتر می توانید به مقاله بال اسکرو چیست مراجعه نمایید. برای این کار فرمولی ساده وجود دارد که دقت خوبی نیز دارد اما باید با دقت از آن استفاده شود.
گشتاور موتور(kg/cm) = (0.02) × نیروی طولی(kg) × گام بال اسکرو(mm)
نیروی طولی که نیاز است برای بال اسکرو یعنی نیرویی که قرار است مهره بال اسکرو به سازه متحرک منتقل کند، اگر عمودی باشد دقیقا همین نیروی طولی (مثلا قرار است وزنی به اندازه 50 کیلو را بلند کنیم دقیقا همین نیرو به کیلوگرم) وارد فرمول شود (یا اگر 50 کیلو وزن سازه است و قرار است سازه نیروی 30 کیلو هم روی قطعه ای دیگر وارد کند، آن عدد باید 80 وارد فرمول شود) یا اگر در جهت طولی قرار است حرکت کند دیگر نباید وزن در فرمول قرار بگیرد بلکه وزن ضرب در ضریب اصطکاک؛ نیروی طولی میشود که این مهره بال اسکرو باید اعمال کند. مثلا اگر قرار است 50 کیلوگرم را افقی روی یک ریل و واگن از نوع ریل و واگن های CNC حرکت بدهد (معمولا ریل و واگن های CNC ضریب اصطکاک پنج صدم دارند)، پس 50 کیلو تبدیل می شود به نیم کیلو) در نیروی طولی و گام بال اسکرو به میلیمتر یعنی مقداری که شما وقتی یک دوران 360 درجه می دهند مهره حرکت میکند. عددی که به دست خواهد آمد برای گشتاور موتور کیلوگرم سانتی متر است و ممکن است که شما موتور را قبلا خریداری کرده باشید. در این فرمول گشتاور موتور را قرار می دهید و گام بال اسکرو را به دست می آورید و یا اینکه ممکن است هر دو را خریداری کرده اید و می خواهید بدانید که با این موتور و بال اسکرو که در اختیار دارید چه مقدار نیرو می توانید تامین کنید و در نتیجه نیرو را به دست می آورید.
برای تهیه بال اسکرو می توانید به صفحه دسته بندی بال اسکرو مراجعه کنید و با خواندن مشخصات فنی و مقایسه آنها محصول خود را خریداری کنید.
خرید انواع استپ موتور
برای انتخاب یک موتور پله ای متناسب با پروژه خود ابتدا باید بدانیم به چه دقتی نیاز داریم. همچنین باید با توجه به مقدار باری که قرار است جابه جا شود و سرعت حرکت بار، گشتاور و توان مورد نیاز را محاسبه کنیم.
در هنگام خرید باید به نکاتی بسیار کلیدی مانند شرایط محیطی، طول عمر و تعمیر و نگهداری مورد نیاز برای استپر موتور توجه کرد. طول عمر یک موتور پله ای به طور متوسط ۱۰۰۰۰ ساعت کار است که با در نظر گرفتن شیفت 8 ساعت در روز این عدد تقریبا معادل با ۴.۸ سال است. طول عمر آن ممکن است با توجه به کاربرد کاربر و اینکه استپر موتور چقدر قوی است تغییر کند.
برای راهنمایی بیشتر برای خرید استپر موتور صنعتی می توانید به صفحه کاتالوگ و لیست قیمت استپ موتور DC در سایت مانا موتور مراجعه کنید و یا با ما تماس بگیرید.
قیمت استپ موتور و انواع استپ موتور (دو فاز، سه فاز ، پنج فاز)
این موتور ها از لحاظ ساختار به:
- استپ موتور دو فاز
- استپ موتور سه فاز
- استپ موتور 5 فاز
تقسیم بندی می شود.
استپ موتور دو فاز چیست؟
منظور از "2 فاز"، دو مرحله ای بودن حرکت استپ موتور می باشد یعنی سیم پیچ ها به صورتی قرار گرفته اند که درایور استپ موتور 2 فاز کار کند. روتور در استپ موتور دو فاز دارای 50 دندانه است و در نتیجه ۱٫۴ گام دندانه حرکت میکند.
استپ موتورهای دو فاز به نسبت بقیه آن ها در بازار از قیمت و دقت پایین تر و موجودی بیشتری برخوردار می باشند. برای همین در بیشتر دستگاه های صنعتی استفاده می شوند. استپ موتورهای دو فاز با درایور معمولی (Full/Half) لرزش زیادی دارند و می بایست برای حذف لرزش آنها از روشهای مکانیکی استفاده نمود. گام پیشفرض این استپ موتورها یا 1.8 درجه و یا 0.9 درجه می باشد که با کمک میکرو استپ های درایور میتواند جایی بین این زاویه ها هم قرار گیرد در واقع استپر موتور دو فاز بعد از ۲۰۰ گام، یک دور کامل دوران کند مطابق تصویر زیر، استاتور در استپ موتور دو فاز از هشت قطب مغناطیسی با دندانه های کوچک ساخته شده است.
زاویه دوران استاتور استپ موتورهای دو فاز در هر گام 1.8 درجه است و در مقایسه با استپ موتورهای سه فاز و 5 فاز عدد بزرگتری را نشان می دهد بدین ترتیب بدیهی است که میزان ارتعاش استپ موتور 2 فاز بیشتر از استپ موتور سه فاز و 5 فاز باشد. تصویر زیر مقایسه میزان ارتعاش استپ موتور دو فاز و 5 فاز را نشان می دهد.
این نوع از استپر موتورها اگر در حالت فول استپ باشند گشتاور بالایی ایجاد می کنند و همچنین درایورهای ارزانتری هم دارند. همچنین توجه داشته باشید که برای راه اندازی استپ موتورهای 2 فاز حتما نیاز به درایور دو فاز می باشد و نوع پالس های خروجی درایورهای 3 و 5 فاز متفاوت است.
خرید انواع استپ موتور دو فاز
استپ موتورهای دو فاز همگی دارای 8 سیم هستند، پس چرا در بازار استپ موتورهای دوفاز 4 سیم و 6 سیم هم یافت می شود؟
برای توضیح بیشتر به تصویر زیر توجه نمایید:
وقتی صحبت از استپ موتور چهار سیم و شش سیم می شود در واقع این سیم ها به نحوهایی که در تصویر زیر نشان داده شده است به هم متصل می شوند.
در راه اندازی استپ موتورهای 2 فاز به سه حالت:
- یونیپلار
- بای پلار موازی
- بای پلار سری
می توان آن را به درایور اتصال داد که هر یک مزایای خود را دارد، اما امروزه به خاطر محدودیت ها و مشکلات یونیپولار بسیار کم از آن استفاده میشود. یکی از این ایرادات لرزش زیاد و کاهش 70 درصدی گشتاور به نسبت بای پلار می باشد.
به خاطر جریان کشی بیشتر و گرمای زیاد در حالت موازی، معمولا پیشنهاد میشود که برای دورهای کمتر از 100 دور از سیم بندی بای پلار سری و از 150 دور به بالا از بای پلار موازی استفاده شود. در بازه 100 تا 150 دور هم بسته به شرایط می توان از هر کدام استفاده نمود.
استپ موتور دو فاز 4 سیم
استپر موتور دو فاز 4 سیمه در داخل خود موتور یا به صورت بای پلار(که معمولا هم به همین صورت است) و یا یونیپلار بسته شده است که باعث می شود که راه اندازی آن برای افراد آسانتر بوده و با تعداد سیم های کمتر این کار انجام شود. در واقع به نوعی این استپ موتورهای چهار سیمه ما را محدود تر کرده و سیم بندی آسانتری را در اختیار ما قرار می دهند.
قیمت و دیتاشیت استپر موتور دو فاز 4، 6 و 8 سیم
استپ موتورهای دو فاز همان طور که گفته شد قیمت مناسب تری دارند و برای کاربرد هایی با بودجه و دقت و سرعت کمتر مورد استفاده هستند. شما عزیزان می توانید با کمک سرچ و فیلترهای سایت مانا موتور مدل مناسب را پیدا کرده و در قسمت صفحه محصول هر یک به دیتاشیت و مشخصات همه آن ها دسترسی داشته باشید. برای مثال در قسمت مشخصات فنی و فایل های ضمیمه محصول استپ موتور 42HS02 لیدشاین چین توضیح داده شده است.
استپ موتور سه فاز چیست؟
زاویه گام در استپ موتورهای سه فاز، 1.2 درجه بوده و نسبت به موتور پله ای دو فاز، زاویه گام کوچکتری دارد، بنابراین حرکت نرم تر و لرزش کمتری خواهد داشت. این استپر موتورها به صورت 3 سیم و 6 سیم قابل استفاده است. استپ موتور 3 فاز در مقایسه با 2 فاز، گشتاور بیشتری دارد. استپ موتورهای سه فاز بیشتر در حرکتهای با رفت و برگشت زیاد و سریع به کار می روند.
استپ موتور 5 فاز چیست؟
استپ موتور 5 فاز و 2 فاز به لحاظ تعداد دندانه روتور (50 دندانه) مشابه هستند، تنها تفاوت استپر موتور 5 فاز این است که در هر فاز 2 پل و در مجموع 10 پل دارد بنابراین روتور هر بار به اندازه 10/1 گام دندانه می چرخد. استپر موتورهای 5 فاز در حرکتهای با سرعت و دقت بالا به کار گرفته می شوند، تا جایی که موتور 5 فاز با درایور میکرواستپ می تواند دقتی تقریبا معادل یک سرو موتور 17 بیتی داشته باشد. استپ موتورهای 5 فاز با درایور معمولی (Full/Half) لرزش بسیار کمی دارند و جز در موارد با دقت زیاد، نیازی به درایور میکرو استپ ندارند. اما امروزه دیگر استپ موتورهای 5 فاز با این که دقت و سرعت بالایی دارند در بازار یافت نمی شوند. علت این کمبود قیمت و سیستم داخلی پیچیده درایور آن ها می باشد.
به صورت کلی، اگر در پروژه های خود از سروو موتور استفاده می کنید، ولی به سرعت بالایی نیاز ندارید (کمتر از 500 دور) و گشتاور مورد نیاز تان نیز کمتر از 30 نیوتن متر است، می توانید جهت کاهش هزینه های خود به استپ موتور CNC فکر کنید.
در مقایسه استپر موتورهای 2 فاز و 3 فاز باید گفت که استپ موتورهای سه فاز گران قیمت تر هستند، همچنین نیاز به داریور گرانتری هم دارند. در مقابل موتور پله ای دو فاز در فول استپ، گشتاور بهتری دارد. با توجه به گشتاور کمتر، داشتن کنترل سرعت دقیق با مدل سه فاز راحت تر است. توان خروجی در محدوده دورهای 400 تا 600 دور بر دقیقه، تقریبا 30 تا 40 درصد بیشتر از موتور دو فاز است، همچنین در دورهای بالا، صدای کمتری دارد.
سرعت | دقت کارکرد | صرفه اقتصادی | موجودی بازار | |
2 فاز | کم | کم | زیاد | زیاد |
3 فاز | متوسط | متوسط | متوسط | متوسط |
5 فاز | زیاد | زیاد | کم | کم |
استپ موتور گیربکس دار کوچک
این نوع در بازار به تازگی وارد شده و به خاطر داشتن مشتریان فراوان بسیار به وفور یافت می شود. شما عزیزان می توانید استپ موتور گیربکس دار کوچک با نسبت های متفاوت را در سایت مانا موتور انتخاب و خرید نمایید.
استپ موتور ترمزدار
استپ موتورهای ترمزدار برای کاربردهایی که نیاز به توقف و نگهداری در موقعیت خاص دارند، مناسب هستند. در ادامه برخی کاربردهای استپ موتورهای ترمزدار را بررسی میکنیم:
- ماشینآلات صنعتی: در خطوط تولید و ماشینآلات صنعتی، استپ موتورهای ترمزدار برای توقف و نگهداری دقیق، مورد استفاده قرار میگیرند. به عنوان مثال، در خطوط تولید خودکار و دستگاههای CNC از آنها استفاده میشود.
- رباتیک صنعتی: در رباتهای صنعتی که نیاز به توقف دقیق و نگهداری در موقعیت مشخص دارند، استپ موتورهای ترمزدار بسیار مفید هستند. این امکان را به رباتها میدهند که در موقعیتهای مختلف با دقت بالا متوقف شوند.
- دستگاههای پزشکی: در دستگاههای پزشکی مانند دستگاههای تصویربرداری و دستگاههای جراحی که نیاز به حرکت دقیق و توقف نگهدارنده در مواقع بحرانی دارند، استفاده از استپ موتورهای ترمزدار مناسب است.
- دستگاههای خطرناک: در دستگاههایی که ممکن است در صورت قطعی برق یا مشکل فنی، خطر برای افراد یا محیط ایجاد شود، استفاده از استپ موتورهای ترمزدار برای توقف سریع و ایمن، ضروری است.
به طور کلی، استفاده از استپ موتورهای ترمزدار در کاربردهایی که نیاز به توقف دقیق، نگهداری در موقعیت خاص و ایمنی بالا دارند، بسیار مفید است.
استپ موتور انکودر دار
استفاده از استپ موتور انکودر دار زمانی که سروو موتور صرفه اقتصادی ندارد ولی دقت به نسبت بالا نیاز داریم انتخاب بسیار مناسبی می باشند.
استفاده از استپ موتورهای انکودردار نسبت به استپ موتورهای معمولی دارای چندین مزیت است:
- دقت بالا: استپ موتورهای دارای انکودر به سیستم کنترلی اطلاعات دقیقی از موقعیت فعلی موتور ارائه می دهند. این اطلاعات به سیستم کنترلی این امکان را میدهد تا موتور را با دقت بالاتری کنترل کند و از جابجاییهای ناخواسته جلوگیری کند.
- قابلیت ردیابی خطا: با استفاده از انکودرها، سیستم کنترلی میتواند خطاهای موقعیت را تشخیص دهد و اقداماتی برای رفع آنها انجام دهد. این امر بهبود کیفیت و دقت حرکت موتورها را به همراه دارد.
- عملکرد دینامیکی بهتر: با داشتن اطلاعات دقیق موقعیت و سرعت، سیستم کنترلی میتواند عملکرد دینامیکی بهتری را فراهم کند، از جمله کاهش زمان تاخیر در پاسخ به دستورات و افزایش سرعت حرکت موتور.
- امکان پایداری بالاتر: انکودرهای موجود در استپ موتورهای انکودردار اطلاعاتی در مورد سرعت و موقعیت را به سیستم کنترلی ارائه میدهند که پایداری سیستم را بهبود میبخشد.
به طور کلی، با استفاده از استپ موتورهای انکودردار نسبت به استپ موتورهای معمولی، دقت، کنترل و عملکرد دینامیکی بهبود مییابد.
استپ موتور انکودر دار به خاطر حلقه بسته بودن سیستم و تصحیح خطا در همان لحظه، نیاز به هومینگ (Homing) و سنسورهای کالیبراسیون ندارد و همواره می تواند مثل سروو موتور اما با دقتی کمتر کار کند.
درایور مناسب انواع استپ موتور صنعتی
بعد از انتخاب استپر موتور نوبت به درایور آن می باشد که باید حتما متناسب با آن انتخاب شود.
در صورتی که این دو با هم تناسب نداشته باشند، احتمال لرزش، پرش، داغ شدن و حتی سوختن هر یک می باشد.
در کل انواع استپ موتورها با ولتاژ ثابت و جریان متغیر کار می کنند. یعنی اگر شما درایوری را تهیه کنید برای ایجاد گشتاور های متفاوت فقط توانایی تغییر جریان را داراست. با کمک لیمیت سوئیچ های روی خود درایو می توانید جریان اعمالی را تغییر دهید.
نکته بعدی این است که سیم بندی موتور به چه صورت قرار است بسته شود که در هر یک کارکرد موتور بسیار متفاوت است. در مقاله راه اندازی استپ موتور در ۱۰ دقیقه (آموزش جامع تصویری) به طور مفصل به این موضوع پرداخته شده است.
درایور استپ موتور DC
یکی از عمده ترین مشکلاتی که اغلب خریداران با آن مواجه میشوند، انتخاب درایور مناسب و سپس نحوه راه اندازی آن با درایور استپ موتور است. انواع استپر موتورها با توجه به اینکه دو فاز، سه فاز یا پنج فاز باشند، راه اندازی متفاوتی دارند.
برای سادگی در انتخاب درایور مناسب باید به دو عامل اصلی یعنی ولتاژ و جریان کاری آن توجه کرد و درایور را متناسب با این دو عامل انتخاب کرد که جلوتر به این دو پارامتر مهم در خرید می پردازیم.
مشاوره فنی و قیمت استپ موتور
مانا موتور به طور تخصصی در زمینه فروش استپ موتور صنعتی فعالیت دارد. اگر قصد خرید استپر موتور صنعتی دارید اما نمی دانید کدام یک از مدل های آن برای پروژه شما مناسب است، مانا موتور به شما در زمینه خرید و انتخاب کمک میکند.
مشاوره فنی برای خرید استپر موتور nema23 , nema17 و... صنعتی، مانند هر نوع کالای صنعتی دیگر، می تواند از تحمیل هزینه های خرید محصول و همچنین هزینه های مربوط به سعی و خطاهای اجتناب ناپذیر آن جلوگیری نماید.
شما میتوانید در فروشگاه اینترنتی مانا موتور طیف وسیعی از استپ موتور و درایور متناسب با نیاز خود بیابید ، با مراجعه به لیست قیمت استپر موتور از قیمت های به روز آن آگاه شوید ، در صفحه ای که برای کاتالوگ در سایت در نظر گرفته شده ، کاتالوگ آن را مطالعه کرده و به خرید استپر موتور و درایور استپر موتور CNC مورد نیاز خود بپردازید.
خرید استپر موتور از فروشگاه اینترنتی مانا موتور
فروشگاه اینترنتی ماناموتور سعی می کند با عرضه و فروش استپ موتور اینترنتی، با برندهای مختلف چینی، ایرانی، کره ای، تایوانی، اروپایی و... با تنوع و کیفیت و قیمت مناسب، فضای لذت بخشی را برای صنعتگر ایرانی خلق نماید.
مزیت مهم خرید اینترنتی، آن است که می توانید با مقایسه مشخصات فنی و قیمت برندهای مختلف، بر حسب پروژه مد نظر و امکانات و محدودیت های آن، اقدام به خرید استپر موتور صنعتی نمایید.
علیرغم نوسانات هر روزه نرخ ارز و با توجه به اینکه اکثر اجناس وارداتی هستند، در نتیجه قیمت آنان تحت تاثیر مستقیم این نوسانات قرار دارد، به روز نگه داشتن قیمت کار دشواری است اما مانا موتور به احترام مشتریان خود و جهت سهولت خرید آنان، هر لحظه نسبت به بروز رسانی قیمت استپر موتور ها اقدام میکند.
در کنار تمامی موارد گفته شده شما عزیزان می توانید با در اختیار داشتن بسیاری از برند های با کیفیت و مطرح جهانی مثل :
بهترین محصول را با توجه به سلیقه و بودجه خود انتخاب کنید.
بنابراین می توانید با خیالی آسوده و با به کارگیری فیلترهای ارائه شده در این فروشگاه، محصول مناسب خود را پیدا کرده و با قیمت روز خریداری کنید.
مشاهده بیشتر
- RTELLIGENT-57AM13استپ موتور آرتلیجنت 13 کیلوگرم سانتیمتر دو فاز 4 سیم کد فنی 57AM131,165,000 تومان
- RTELLIGENT-57AM23استپ موتور آرتلیجنت 23 کیلوگرم سانتیمتر دو فاز 4 سیم کد فنی 57AM231,305,000 تومان
- RTELLIGENT-57AM26استپ موتور آرتلیجنت 26 کیلوگرم سانتیمتر دو فاز 4 سیم کد فنی 57AM261,502,000 تومان
- RTELLIGENT-86AM45استپ موتور آرتلیجنت 45 کیلوگرم سانتیمتر دو فاز 4 سیم کد فنی 86AM452,407,000 تومان
- RTELLIGENT-86AM85استپ موتور آرتلیجنت 85 کیلوگرم سانتیمتر دو فاز 4 سیم کد فنی 86AM853,411,000 تومان
- RTELLIGENT-86AM120استپ موتور آرتلیجنت 120 کیلوگرم سانتیمتر دو فاز 4 سیم کد فنی 86AM1204,612,000 تومان
- RTELLIGENT-110A28استپ موتور آرتلیجنت 280 کیلوگرم سانتیمتر دو فاز 4 سیم کد فنی 110A2815,043,000 تومان
- RTELLIGENT-86AM120EDاستپ موتور انکودر دار آرتلیجنت 120 کیلوگرم سانتیمتر دو فاز 4 سیم کد فنی 86AM120ED5,819,000 تومان
- RTELLIGENT-86AM100استپ موتور آرتلیجنت 100 کیلوگرم سانتیمتر دو فاز 4 سیم کد فنی 86AM1004,008,000 تومان
- RTELLIGENT-110A20استپ موتور آرتلیجنت 200 کیلوگرم سانتیمتر دو فاز 4 سیم کد فنی 110A2011,435,000 تومان
- RTELLIGENT-57BM09استپ موتور آرتلیجنت 9 کیلوگرم سانتیمتر سه فاز 4 سیم کد فنی 57BM091,102,000 تومان
- RTELLIGENT-57BM015استپ موتور آرتلیجنت 15 کیلوگرم سانتیمتر سه فاز 4 سیم کد فنی 57BM151,404,000 تومان
- RTELLIGENT-86BM20استپ موتور آرتلیجنت 23 کیلوگرم سانتیمتر سه فاز 4 سیم کد فنی 86BM203,011,000 تومان
- RTELLIGENT-86BM40استپ موتور آرتلیجنت 43 کیلوگرم سانتیمتر سه فاز 4 سیم کد فنی 86BM404,212,000 تومان
- RTELLIGENT-86BM70استپ موتور آرتلیجنت 70 کیلوگرم سانتیمتر سه فاز 4 سیم کد فنی 86BM705,616,000 تومان
- RTELLIGENT-86AM85EDاستپ موتور انکودر دار آرتلیجنت 85 کیلوگرم سانتیمتر دو فاز 4 سیم کد فنی 86AM85ED4,710,000 تومان
- LEADSHINE-57CM23-4Aاستپ موتور لیدشاین 23 کیلوگرم سانتیمتر دو فاز 4 سیم کد فنی 57CM23-4A1,455,000 تومان
- LEADSHINE-86CM120استپ موتور لیدشاین 120 کیلوگرم سانتیمتر دو فاز 4 سیم کد فنی 86CM1205,225,000 تومان
- LEADSHINE-57CM23-3Aاستپ موتور لیدشاین 23 کیلوگرم سانتیمتر دو فاز 4 سیم کد فنی 57CM23-3A1,455,000 تومان